Paši vienkāršākie un garšīgākie salāti. Tā gatavoja jau mana vecmāmiņa: tagad šī ir mana mīļākā recepte

Mūsdienās var pagatavot salātus pēc dažādām receptēm – vai nu tie būtu Cēzara, grieķu, Olivjē salāti vai siļķe kažokā. Taču cilvēce ne vienmēr ir pazinusi tik plašu salātu dažādību.

Sasmalcinātu dārzeņu un augļu laikmets atsevišķa ēdiena formātā sākās Senajā Grieķijā. Cilvēki sagrieza augļus mazos gabaliņos un pasniedza galdā. Bija izplatīti arī salāti no zaļumiem, bet neviens negatavoja dārzeņu salātus.

Tikai pēc ilga laika dažādās valstīs salātiem sāka pievienot dārzeņus, gaļu, zivis un sieru. Pavāriem patika rezultāts, kas padarīja salātus par modernu ēdienu. Šodien tev pastāstīšu kā pagatavot vienus no pašiem vienkāršajiem salātiem.

Šajā receptē viena no svarīgākajām sastāvdaļām ir marinēti gurķi, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc tie ir tik gardi.

Marinētie gurķi ir ļoti iecienīts konservēts ēdiens daudzās kultūrās visā pasaulē, un tas galvenokārt ir saistīts ar to garšu un tekstūru. Marinēto gurķu marināde parasti satur etiķi, cukuru, sāli un dažreiz garšvielas un garšaugus. Šis kombinācija nodrošina līdzsvarotu garšu, kas ietver saldumu no cukura, skābumu no etiķa un sāli, kas padara tos gan raibi, gan asprātīgi, bet arī nedaudz saldi.

Dažādu garšvielu un garšaugu pievienošana marinādei piedod marinētajiem gurķiem bagātu un kompleksu garšu. Ķimenes, dilles, pipari un ķiploki ir tikai daži no garšvielām, kas var pastiprināt gurķu garšu. Marinētie gurķi ir ne tikai garšīgi, bet arī estētiski pievilcīgi. Tos raksturo spilgti zaļa krāsa un sulīga tekstūra, kas padara tos pievilcīgus gan uz acīm, gan gaumē.

Bieži vien cilvēki iemīlējas marinētos gurķos, jo tie ir saistīti ar bērnības atmiņām vai īpašām ģimenes pasākumu dienām. Šāda veida emocionālā saikne ar ēdienu var pastiprināt to baudu.

Lasi arī: Sliktāk par neuzticību: 8 lietas, kas pilnīgi sagrauj divu cilvēku attiecības

 Un lūk pati recepte!

Sastāvdaļas:

– 70 grami kūpinātas desas;
– 2 marinēti gurķi;
– 2 vārītas olas ;
– 30 grami grauzdiņu;
– 80 grami konservētu pupiņu;
– 1 ēdamkarote majonēzes.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu precīzu pagatavošanas gaitu un recepti

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment